Crash courses i effektmätning

Lär dig effektmätning online med lärarledda kurser på olika nivåer!

För dig som vill vässa dina kunskaper i effektmätning

Effektakademins crash courses riktar sig till verksamheter inom näringsliv, offentlig sektor, civilsamhälle och akademin som vill bli ännu vassare på att mäta, visa och öka sina effekter på människor och miljö.

  • Lär dig mycket på kort tid!
  • Få konkreta verktyg och tips som direkt kan omsättas i praktiken
  • Olika nivåer för kontinuerlig utveckling
  • Erhåll diplomering som du kan dela på LinkedIn och i ditt CV

Under 2023 räknar vi till +500 kursdeltaganden på våra crash courses. Några av de som deltagit kommer ifrån:

Bli en mästare på att övertyga bidragsgivare

00002
849kr
Kamma hem nästa bidragsansökan genom att påvisa effekt
Finns i lager
1
Produktdetaljer
Format: Digital, lärarledd
Längd: 1,5h
Diplomering: Ja
Nivå: NIVÅ 1 - Lägger grunden
Språk: Svenska

Kamma hem nästa bidragsansökan genom att påvisa effekt

Varje år ansöker tusentals organisationer om finansiering med målet att just deras projekt ska erhålla stöd. Konkurrensen är stenhård och ställer höga krav på att vi på ett övertygande sätt kan visa finansiärer att vårt projekt behövs och kommer göra stor nytta - större nytta än andra sökande projekt. I denna crash course ger vi konkret vägledning och exempel på hur man kan synliggöra ett projekts potential för effekt när man svarar på vanligt förekommande ansökningsfrågor – och därmed öka chansen att bli en av dem som får stöd.

  • Hur redogör man för problemet/utmaningen så att finansiären anser det viktigt att prioritera?
  • Hur formulerar man tydliga prestations- och utfallsmål, och vad är skillnaden mellan dem?
  • Hur beskriver man på ett övertygande sätt hur man kommer mäta projektets prestationer och utfall?

Efter kursen får du med dig en checklista som du direkt kan använda när du skriver er nästa projektansökan. Kursen riktar sig till dig som inom ramen för din roll arbetar med att söka finansiering för samhällsnyttiga ändamål. Den passar särskilt bra för verksamheter inom idéburen sektor.

"Jag fick med mig mängder av idéer och smarta tips. Plus att jag fick med mig en struktur, ett litet ramverk, för hur jag ska skriva ansökningar: vad jag ska ta med, hur jag kan argumentera, strukturera dispositionen med mera. Otroligt värdefullt!"

- Tidigare kursdeltagare

Kursen passar särskilt dig som är: projektledare, fundraising manager, insamlingsansvarig, partnerskapsansvarig, ansvarig för att skriva projektansökningar eller för dig som vill bli ännu bättre på att lyfta effekt i era projekt.


Spara denna produkt för senare användning

Vanliga frågor och svar

Kurserna i Effektakademien är tillgängliga för alla, tidigare deltagare kommer från idéburen, privat och offentlig sektor samt akademin. De organisationer som är medlemmar i Effektfullt får mellan 25-40 % rabatt på alla kurser. Professionellt medlemskap i Effektfullt kostar från 1200 kr per organisation och år. Läs mer och ansök!