Crash courses i effektmätning

Lär dig effektmätning online med lärarledda kurser på olika nivåer!

För dig som vill vässa dina kunskaper i effektmätning

Effektakademins crash courses riktar sig till verksamheter inom näringsliv, offentlig sektor, civilsamhälle och akademin som vill bli ännu vassare på att mäta, visa och öka sina effekter på människor och miljö.

  • Lär dig mycket på kort tid!
  • Få konkreta verktyg och tips som direkt kan omsättas i praktiken
  • Olika nivåer för kontinuerlig utveckling
  • Erhåll diplomering som du kan dela på LinkedIn och i ditt CV

Under 2023 räknar vi till +500 kursdeltaganden på våra crash courses. Några av de som deltagit kommer ifrån:

Kom i gång med effektmätning

00005
2 657kr
Kickstarta din effektresa med 3 utvalda kurser för dig som vill stärka grundplattan.
Finns i lager
1
Produktdetaljer
Format: Digital, lärarledd
Längd: 1,5h x 3
Diplomering: Ja
Nivå: NIVÅ 1 - Lägger grunden
Språk: Svenska

Kickstarta din effektresa!

Med detta kurspaket får du de byggstenar du behöver för att komma igång med din effektmätning. Paketet innehåller 3 stycken kurser som tillsammans ger dig en mycket bra grund.

Problemkartlägging - En nyckel till effektfulla insatser är en ingående förståelse av det problem som vi vill lösa. Vi går igenom hur man kartlägger ett problems rotorsaker och konsekvenser, samt hur man på ett systematiskt sätt väljer ut vilka rotorsaker som det är mest effektfullt att adressera. Efter kursen får du med dig en användbar mall för att själv påbörja kartläggningen av ert fokusproblem.
Byggstenar i förändringsteori - I denna crash course går vi igenom vad en förändringsteori är, hur man bygger en, hur den kan se ut i olika verksamheter, vad den kan användas till – och hur man ser till att den faktiskt används. Efter kursen får du med dig en användbar mall för komma igång med er egen förändringsteori.
Att designa en mätplan- När vi tagit fram vår Theory of Change och gjort en problemkartläggning är nästa steg att välja ut vad vi ska mäta och hur. Lär dig hur du beslutar om vilka prestationer och utfall som är relevanta att mäta och hur man formulerar indikatorer. Efter kursen får du med dig en användbar mall för att börja skapa er mätplan.
Spara denna produkt för senare användning

Vanliga frågor och svar

Kurserna i Effektakademien är tillgängliga för alla, tidigare deltagare kommer från idéburen, privat och offentlig sektor samt akademin. De organisationer som är medlemmar i Effektfullt får mellan 25-40 % rabatt på alla kurser. Professionellt medlemskap i Effektfullt kostar från 1200 kr per organisation och år. Läs mer och ansök!